9.8.2020 Kalastuskauden päättäjäiset.

 

 

Luvat Tenolle saa osoitteesta:

www.tenonkalaluvat.fi

Meiltä saa tulostettua ostetut luvat kummaltakin puolelta ja ostettua lupia, jos niitä on vapaana kyseiselle päivälle.

Norjan luvanmyynti on osoitteessa:

https://tana.lakseelv.no/welcome.php

ELY-keskuksen sivuilla tietoa Tenon säännöstä.

 

 

Lomakylä Tenon Lohituvat sijaitsee Utsjoen kirkonkylän välittömässä läheisyydessä, 2,5 km Nuorgamiin päin. Sinulla on lohen kalastuksen lisäksi mahdollisuus viihtyisään lomanviettoon jylhän kauniissa Tenojokilaaksossa.

Tenon Lohituvilla asut mukavasti hyvin varustetuissa neljän hengen tuvissa Tenon rantatörmällä. Lemmikkieläimetkin ovat tervetulleita kalakavereita Tenon Lohituville, mutta niiden saapumisesta pyydämme mainitsemaan ennakkoon. Lohestajien käytössä on laavu, grillikota ja rantasauna sekä hyvä uintipaikka. Parhaat kalajutut kuulet laavulla "Salojen Konkarit" kerholaisilta, tosi saamamiehiltä...

"Luossabivdi" (lohestaja) Josef Antti Lukkari perusti Tenon Lohituvat jo vuonna 1975. Vuonna 2003 tehtiin sukupolvenvaihdos ja yritystä jatkaa nyt tytär Maritta vanhoja lohestusperinteitä vaalien.

Opastamme omatoimiseen lohenkalastukseen, vuokraamme veneitä, perämoottoreita ja kalastusvälineitä sekä välitämme tarvittaessa paikallisia soutajia.

Vieressä kohoavan Ailigastunturin laelta avautuu uskomattomat näkymät Utsjoki- ja Tenojokilaaksoon sekä kaukaisille Norjan lumihuippuisille tuntureille. Tenon Lohitupien kohdalta nousee tunturiin tie, joten maisemapaikalle pääset vaivattomasti ja turvallisesti patikoiden tai autolla ajaen.

Tenon kalastusluvat sekä valtion kalastuksenhoitomaksun voit lunastaa Tenon Lohitupien vastaanotosta.


copyright ©Maritta Lukkari 2020. Kaikki oikeudet pidätetään.